Polski English
Strona główna O darmilk Produkty Kontakt  

 

Permeat serwatki

Mleko odtłuszczone w proszku

Mleko pełne w proszku

Serwatka słodka w proszku

Serwatka kwaśna w proszku

Laktoza

Masło w blokach

Ser

Inne produkty pochodzenia mlecznego

 

 

 

Serwatka kwaśna w proszku

Serwatka w proszku otrzymana z serwatki płynnej pasteryzowanej po produkcji serów twarogowych. Serwatka kwaśna ma zastosowanie głównie w przemyśle paszowym.

Dostępna w workach 25kg oraz Big-Bagach.

Właściwości fizykochemiczne

Białko
min 11%
Woda
max. 4%
Tłuszcz
max 2%
pH
min. 5,0
Laktoza
min 65%
Cząstki przypalone
A,B
Antybiotyki
nieobecne

Właściwości mikrobiologiczne

Ogólna ilość drobnoustrojów
max. 50 000/g
Salmonella nieobecne/25g
Coliforms <10/g
Listeria monocytogenes
nieobecne/25g
Drożdże i pleśnie w 1g
<100