Mleko odtłuszczone w proszku ADPI EXTRA (białko min. 34%)
(oferujemy również produkt standardyzowany)
OMP powstaje z odtłuszczonego mleka bądź po zebraniu śmietany. Pod wpływem wysokiej temperatury następuje wyparowanie resztek wody i powstaje mleczny proszek.
OMP jest szeroko stosowane w przemysle spożywczym między innymi w cukiernictwie i piekarnictwie oraz przy produkcji czekolady.
Właściwości fizykochemiczne
Białko |
34-37% |
Woda |
max. 4% |
Tłuszcz |
max 1,25% |
Popiół |
max.8,6% |
Laktoza |
max. 52% |
Kwasowość miareczkowa |
max. 0,15% |
Właściwości mikrobiologiczne
Ogólna liczba drobnoustrojów |
max. 10 000/g |
Coliforms |
<10/g |
Listeria monocytogenes |
nieobecne/25g |
Salmonella |
nieobecne/25g |