Mleko Pełne w proszku ADPI EXTRA
(oferujemy również product standardyzowany)
Mleko pełne w proszku otrzymywane jest z pełnego mleka krowiego, pasteryzowanego metodą suszenia rozpyłowego. Mleko pełne ma szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym między innymi w produkcji czekolady czy lodów.
Właściwości fizykochemiczne
Białko |
24,5%-27% |
Woda |
max. 4,5% |
Tłuszcz |
max 1,25% |
Popiół |
max.6,5% |
Laktoza |
36-38,5% |
Kwasowość miareczkowa |
max. 0,15% |
Antybiotyki i inne dodatki |
nieobecne |
Właściwości mikrobiologiczne
Ogólna liczba drobnoustrojów |
max. 10 000/g |
Salmonella |
nieobecne/25g |
Coliforms |
<10/g |
Listeria monocytogenes |
nieobecne/25g |